Duurzaam & Refurbished

Steeds meer bedrijven in Nederland kiezen voor duurzame investeringen.
Zo is het laatste jaren veel aandacht aan Duurzaam Refurbished elektronica.
Bij High and Products Desktop vinden wij belangrijk om in het kader van 3 P’s (People Planet Profit), om onze business op een harmonieuze wijze te combineren.

High and Products Desktop maakt gebruik van aantal kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat de producten zowel technisch als cosmetisch in top conditie eruit zien.

Onze systemen zijn voornamelijk afkomstig uit verzamelingsacties van HP. Refurbished laptops, workstations, desktops, monitoren komen voornamelijk uit bedrijfsleven. Het grotendeels van deze machines zijn ex lease producten die na 2-3 jaar gebruik ingeruild worden.
Doordat de apparaten voordelig kunnen worden opgekocht en kunnen worden hersteld tot bijna de nieuwstaat is refurbished elektronica vaak voordelig en duurzaam. Een nadeel is dat er gebruikssporen op kunnen zitten en het mogelijk oudere modellen zijn die worden aangeboden. Om ervoor te zorgen dat de machines even snel en efficiënt blijven werken, wordt er voordellig upgrade aangeboden. Refurbished is overigens wel echt iets anders dan tweedehands. Refurbished geeft meer zekerheid doordat het professioneel is nagelopen, opgeknapt en getest.

Wat is Refurbished?

Refurbished is engels voor gereviseerd en is een veel voorkomende term in de computerwereld. Een HP Workstation, Elitebook of bijvoorbeeld HP tablet welke wordt aangeboden door High and Products Desktop is vaak afkomstig uit het bedrijfsleven. Hardware wordt in het bedrijfsleven vaak vroegtijdig vervangen, om diverse redenen. Dat kan zijn omdat het bedrijf gaat fuseren, omdat het bedrijf is opgehouden te bestaan, of gewoonweg omdat het bedrijf nieuwe hardware heeft aangeschaft. De fabrikant neemt meestal deze spullen terug en zet ze weer op de markt.

Refurbished Grade bepaling

Refurbished producten worden bij de fabrikant of door de dealer op technisch niveau gecontroleerd. Daarnaast worden de producten volledig schoongemaakt. De schoonmaak proces bevat de volgende criteriums:

 Schoonmaakproces

  • Stof uitblazen
  • Vlekken verwijderen
  • Product met een speciale middel poetsen
  • Product wordt gepolijst
  • Product verpakken.

 Technisch controleproces

  • Geheugen/hard schijf, beeldscherm, systeem controle etc.
  • Eventuele reparatie of vervanging van onderdelen
  • Vervanging van toetsenborden
  • Vervanging van accu, adapters en andere accessoires.
  • Systeem upgrade (processor, harde schijf, SSD, geheugen, Operating systeem win 7 / win 10 pro).

De conditie van een refurbished product wordt vaak aangeduid met een grade bepaling.
Er zijn drie verschillende grade bepaling welke bij High and Products Desktop te vinden zijn.
A, B en C grade.

A-grade:
Ziet er zeer neetjes eruit met minimale zichtbare gebruikerssporen. 100% technisch in orde.

B-grade: Goed met lichte gebruikerssporen. 100% technisch in orde.

C-grade: Matig, duidelijk zichtbare gebruikerssporen. 100% technisch in orde.

De gradatie van het uiterlijk zegt dus niets voer het functionaliteit van het product. Onze refurbished producten worden in alle tijden technisch gecontroleerd, waarbij er minimaal 1 jaar garantie wordt gegeven.


Vergelijk